EREDMÉNYEK

A teljesség igénye nélkül megosztunk néhány eredményt, vagy ilyen volt és ilyen lett fényképet az érintett beleegyezésével ügyelve arra, hogy a kliens felismerhetetlen legyen, vagy esetleg a névvel vállalt levelek is itt olvashatók.

Bernát Martin meséli el történetét a nagymamájával

Nagyanyám egyik nap nagyon nehéznek érezte a lábait, és miután felajánlottam neki, megengedte, hogy megpróbáljak javítani rajta. 10-15 percet foglalkoztam a bal lábával, mire a nehéz érzés megszűnt. Este arról számolt be, hogy bár a szokásos mennyiségű folyadékot fogyasztotta, sokkal sűrűbben és többet pisilt délután, mint egyébként szokott: arra volt kíváncsi, lehet-e összefüggés azzal, hogy kezeltem. Jeleztem, hogy igen: ha sikerült azokon a helyeken beindítani a regenerációt, ahol a kötőszövet esetleg rászorított a nyirokkeringésre, akkor azok fellazulásával el tudott kezdeni ürülni az ödéma. Reggel boldogan hívott, milyen karcsú lett a lába, és akkor elárulta, hogy 30 éve nem tudtak ezzel mit kezdeni az orvosok. Az eredmény engem is meglepett, hiszen egyrészt nem ez volt a cél, de ami még fontosabb, hogy csak egy területen, és csak nagyon rövid ideig dolgoztam, hiszen amint a nehézlábérzés teljesen elmúlt, nem volt okom tovább foglalkozni a lábával a kérése, engedélye tükrében.

A jó hír, hogy az eredményt érezve, majd látva megkért, hogy az egyéb kihívásaival is foglalkozzunk. A rossz hír, hogy nem volt módom az előtte-állapotot is dokumentálni, így azt, hogy egyébként a bal lába volt a duzzadtabb korábban, képpel nem tudom prezentálni.

Másnap a másik lábával is ugyanannyit foglalkoztunk, és a következő reggel telefonon újságolta, hogy az is szép karcsú lett. A táplálkozása nem tökéletes, és nekem csak egy héttel később volt módom lefotózni az eredményt, amin még dolgozni fogunk… ám kezdésnek, úgy vélem, remekül indultunk.

10-15 percet foglalkoztam a bal lábával, mire a nehéz érzés megszűnt.

***

Jön a nyár, és előkerülnek a lábak a zárt cipőkből. Az, hogy fáj, még csak hagyján, de ráadásul nem is szép...

Az öregujj sajnos bütyökkel rontja tulajdonosa közérzetét. Rászorul a második lábujjra, kicsit alá is kényszerül. A második lábujj klasszikus kalapácsujj, rajta egy bőrkeményedéssel, merthogy olyan helyen súrolja állandóan a cipő, ami anatómiailag nem megszokott, és ezzel a bőrkeményedéssel védekezik. Vagyis ez egy értelmes védelem a test részéről.

39 perc alatt történt meg a változás. A kalapácsujj kiegyenesedett, a cipők többé nem fogják irritálni, így a bőrkeményedés meg fog szűnni, mert már nincs rá szükség. Az öregujj sincs már hozzá és alá szorulva, vagyis csökkent a bütyök mérete is. A járás sokkal stabilabb lett, az ujjak szabadon mozognak.

A kalapácsujj kiegyenesedett. Az öregujj sincs már hozzá és alá szorulva.

***

Dér Henriett musculógust egy hölgy azzal kereste meg, hogy szeretne elmenni egy 10 napos zarándokútra, ami kb. napi 25 km-es gyaloglással jár.

A lába ilyen terhelés nélkül is fájdogált, és kérdezte, hogy lehet-e valamit kezdeni ezzel. Heni egyetlen kezeléssel ekkora eredményt ért el. A kidagadó erek visszahúzódtak, a kusza lábujjak kiegyenesedtek, és sorba rendeződtek, a láb helyzete a talajon stabilizálódott. Amikor meglátta a fotón a különbséget, azt mondta, hogy érzetben is legalább ekkora a különbség.

A kusza lábujjak kiegyenesedtek, és sorba rendeződtek, a láb helyzete a talajon stabilizálódott.

***

Nagylányom a trambulinban bukfencezés közben megrándította a nyakát.

Nemcsak a fájdalom zavarta, hanem az is, hogy nem tudta egyenesen tartani magát. Musculogikával megkezeltem, a fájdalma egy órán belül megszűnt, és a tartása jobb lett, mint a baleset előtt volt. Nem mindenki olyan szerencsés, mint Bihacker Szilvia kislánya, akinek musculógus édesanyja azonnal a segítségére tudott lenni.

A fájdalma egy órán belül megszűnt, és a tartása jobb lett, mint a baleset előtt volt.

***

Ez a férfi erős térdfájdalommal jött

Láthatóan annyira feszültek az izmai, hogy nemcsak vékony a lábszára, hanem befelé görbülnek a csontok. Amikor azt mondtam, hogy várhatóan nem csak a fájdalma fog enyhülni vagy megszűnni, hanem a lábszárcsontok is kiegyenesednek, udvariasan ugyan, de kinevetett. Egy óra elteltével szemmel láthatóan is lényeges a különbség. A fájdalmai teljesen megszűntek, az izmai élettel teltek meg és a képeken látható, hogy mennyivel magasabbra tudja emelni és behajlítani a térdét.

A csontjaink azért képesek elgörbülni, mert a szilárdságuk ellenére rugalmasak. Amint megszűnik a feszítés, képesek kiegyenesedni. A fájdalom megszűnik, a mozgástartomány nő. Mindössze 1 óra alatt!

A fájdalom megszűnik, a mozgástartomány nő. Mindössze 1 óra alatt!

***

Szilvia vizsgára készül

Ennek a férfinak a lábán gyakorolt, aki nem tudta behajlítani a térdét. Remélem, hogy hamarosan mindenki örömére vizsgázott partner lesz. Amikor ez megtörténik, megmutatom Őt, és azt is elárulom, hogy melyik városban és vonzáskörzetben lesz elérhető.

A térd behajlítása egyre jobban sikerül.

***

Márti is vizsgára készül

Azok örömére is, akiken gyakorol. Ráadásul rendkívül hatékonyan, amit a képek is igazolnak, hiszen egy-egy beszűkült mozgás látványos kitágulása azonnali bizonyíték. Amint sikerül a vizsgája, elárulom, hogy merre tevékenykedik.

***

Lázár Tamás musculogus egyik kliensének beszámolója a musculogika hatásosságáról:

„Ahogy az lenni szokott, egy rossz mozdulat és kész a baj. Egy kattanást hallottam a jobb csípőm forgójánál, és éreztem, hogy valami történt. Aznap még viszonylag mérsékelten, majd másnap egyre jobban fájt, míg estére már a jobb lábamra képtelen voltam ráállni.

Egy álmatlan éjszaka és pokoli fájdalmak után hívtam fel Tamást, szombat este: S.O.S. segítségre van szükségem!! Ő pedig fogadott.

A lépcsőn hosszú percek alatt vonszoltam fel magam, Tamás csak nézett, szemében láttam az aggodalmat. Majd leültetett és határozott mozdulatokkal elkezdte a kezelést. Hihetetlen módon, néhány pillanat múlva éreztem a változást, majd felálltam és egyelően tudtam mindkét lábamat terhelni! Újra tudtam járni!!!! Fantasztikus érzés volt ezt megélni, hogy néhány jól irányzott nyomás, masszírozás csodát tesz!

Két nap múlva nyoma sem volt semmi fájdalomnak! Nagyon hálás vagyok érte! Köszönöm!!!!” S-P. Krisztina

***

GAJÁRY TANODA: Telefon: +36 20 328 3755 E‑mail: musculogika@musculogika.hu